Nutriční hodnoty (Florentýnky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 237 kJ / 3 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,93 g |
| Tuky | 190,77 g |
| – nasycené | 99,46 g |
| – nenasycené | 84,17 g |
| –– mononenasycené | 64,32 g |
| –– polynenasycené | 19,84 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 27,68 g |
| Cholesterol | 848 mg |
| Sodík | 468 mg |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 353,10 g |
| – cukry | 166,83 g |
| ––– laktóza | 2,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nastrouhané kůry z citronu | Citronová kúra čerstvá | 30 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 žloutek na potření | Vaječný žloutek | 23 g |
| 120 g 120 g kandovaného ovoce (citrusového) | Citron kandovaný | 120 g |
| 40 ml 40 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 40 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky medu | Med nepasterovaný | 54 g |
| 35 g 35 g másla | Máslo kravské | 35 g |
| 60 g 60 g krupicového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 60 g 60 g mandlí (hoblinky) | Mandle neloupané | 60 g |