Kuřecí stehna na hlávkovém zelí

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

3 kuřecí stehna
1/2 hlávky zelí
250 ml světlého10° piva
2 menší klobásky
1 červená paprika
1 velká cibule
2 lžíce kečupu
3 stroužky česneku
hladká mouka
sádlo nebo olej
mletý kmín
sůl
pepř
grilovací nebo jiné oblíbené koření
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře osolíme, posypeme kořením a obalíme v mouce. Zelí nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky. Na tuku stehna zprudka opečeme z obou stran a vytáhneme.

  2. Do výpeku přidáme podle potřeby olej a cibuli opečeme do zlatova. Přihodíme klobásu nakrájenou na kolečka, česnek na plátky, kmín a zelí. Opékáme, až zelí začne zlátnout.

  3. Pivo smícháme s kečupem. Vše předěláme do pekáčku, položíme stehna a zalijeme pivem. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 °C asi 40-45 minut.

  4. Po změknutí masa pekáček odkryjeme a dopečeme do křupava.

  5. Jako přílohu jsem zvolila domácí chleba, ale klidně mohou být i vařené brambory nebo jen to upečené zelí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 756 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí stehna na hlávkovém zelí

Tématické fráze: kuře na hlavkovém zelí kuře pečené na hlávkovém zelí pečené kuře na hlávkovém zelí hlávkové zelí recept hlavkove zeli s kuřetem kureci stehna s hlavkovym zeli kure a hlavkove zeli kuřecí na hlávkovém zelí kuře pečené na hlávkovým zelí hlávkové zelí a kuře kuřecí stehno na světlém pivě hlávkové zelí kure recept pečené kuře na hlávkové zelí recepty hlávkový zelí a kuřecím masem kuřecí stehna kure na hlávkové zelí kuře na hlávkový zelí stehna s hlávkového zelí pečene kuře na hlávkové zelí kure s hlavkovym zelim

Zapomněl/a jsem heslo