Nutriční hodnoty (Pečené strouhané brambory se sýrovou čepicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 520 kJ / 1 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,42 g |
| Tuky | 74,68 g |
| – nasycené | 49,71 g |
| – nenasycené | 22,99 g |
| –– mononenasycené | 20,90 g |
| –– polynenasycené | 2,09 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 14,18 g |
| Cholesterol | 252 mg |
| Sodík | 938 mg |
| Sůl | 2,25 g |
| Sacharidy | 104,87 g |
| – cukry | 11,71 g |
| ––– laktóza | 5,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 12 12 velkých brambor | Brambor zimní | 600 g |
| 4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 150 g 150 g čedaru (nebo goudy) | Čedar | 150 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |