

Rybičková pomazánka ze sardinek
Suroviny 6 porcí
- 1 pomazánkové máslo (poctivé, žádné náhražky z oleje)
- 2 plechovky sardinek v oleji
- 1/2 malé cibule
- 1 lžička plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Do vyšší misky dejte pomazánkové máslo, přidejte samotné sardinky, které jste zbavili páteře, drobně nakrájenou cibulku, hořčici, sůl a pepř. Vše společně vyšlehejte a podle potřeby přilévejte olej ze sardinek.
Poznámka od kuchařky
Já si občas udělám jen z pomazánkového másla a rybiček.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybičková pomazánka ze sardinek
-
Rybičkové pomazánky také milujeme. Také vyndavám páteř, přijde mi to jako rušivý element. Rozmačkám rybičky bez oleje, přidám jarní cibulku, strouhaná vejce natvrdo a rozdělám s trochou Majolky®, nebo se zakysanou smetanou, sůl a pepř.
-
clupmi: souhlasím
-
Nejlepší na tom je, že je to tvárné. Dá se přidat máslo, tvaroh, lučina, ricotta, zkrátka co má člověk doma nebo na co má chuť. Já občas přisypu i uzenou papriku. Díky za hodnocení.
-
Výborné je dát místo pomazánkového másla tvaroh ve vaničce
-
Výborná pomazánka
, děláme dost často
-
Udělil jsem kladné hodnocení, protože pomazánek není nikdy dost, rybičkových zvlášť. Líbí se mi to vyndání páteře a přidávání oleje jen podle potřeby.
http://clupmi.blog.cz -
Rybičky a pomazánkové máslo (lučina, žervé nebo jiný podobný výrobek) je skvělý základ rybích pomazánek. Na tom se nedá nic zkazit!
Stejnou pomazánku dělám i z uzené makrely - doporučuji vyzkoušet!