Nutriční hodnoty (Kančí kýta s hořčicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 15 259 kJ / 3 647 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 165,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 135,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 245,66 g |
| – nasycené | 47,16 g |
| – nenasycené | 188,72 g |
| –– mononenasycené | 136,84 g |
| –– polynenasycené | 51,88 g |
| ––– omega 3 | 13,67 g |
| Vláknina | 21,95 g |
| Cholesterol | 326 mg |
| Sodík | 2,43 g |
| Sůl | 5,89 g |
| Sacharidy | 184,38 g |
| – cukry | 21,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g kančí kýty | Kanec kýta | 600 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 60-100 g 60-100 g slaniny (dobré uzené prorostlé) | Špek | 80 g |
| 4 4 menší pórky (nebo 1 velký pórek) | Pórek čerstvý | |
| 4 4 středně veliká rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 37.5 g |
| 0,5 0,5 l masového vývaru (a trochu na podlévání) | Vývar masový | |
| 4 lžíce 4 lžíce petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 60 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce obyčejné hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| 1 1 malá špetka soli | Sůl mořská | |
| kompotované hrušky (půlky) | Hruška zavařená | |
| borůvková zavařenina | Marmeláda borůvková | |
| hřebíček | Hřebíček | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 3 3 velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| celé vejce | Vejce slepičí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 10 g 10 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 10 g |