Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sovicka16

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 211 kJ /
1 245 kcal
Bílkoviny147,05 g
Tuky9,80 g
Vláknina11,50 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 6,43 g
Sůl15,60 g
Sacharidy136,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, může být i povolené zmrzlé maso. Krok 2: Ostatní suroviny, kromě koření, smícháme a nalijeme do pomalého hrnce, vložíme maso. Koření dávám do čajového vajíčka a zavěsím na kraj hrnce. Vaříme na high stupeň II. cca 4 hod. Krok 3: Pokud by omáčka byla řídká, můžeme ještě hodinu před dovařením přidat mouku rozmíchanou v troše vody. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 6. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wOX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wOX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

broucek68 3. 1. 2018 18:02
to maso dáváte syrové:-8

Rozhodně uděluji kladné hodnocení za nápad, navíc jsem nikdy v pomaláči nezahušťovala předem a jsem spokojená - dala jsem tedy dle názorů jen 4 lžíce a přišlo mi to akorát. Dala bych více cukru tedy, ale to je můj vkus. A pak bych se ještě zamyslela nad tím dochucením, normálně ji dělám na cibuli, přidávám k těmto ingrediencím ještě špetku skořice a bobkový list, citron... a je lepší no. Ale tahle má rozhodně potenciál - a to je fakt mega snadný. příště obměním maso, či papriky.. A barva byla v pohodě - pěkná červená!

:yes:

Super,olizovali se všichni :-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

Drobek: no přeci rajčata

Také ráda vařím v PH, ale rajská mě ještě nenapadla. Co nejdřív vyzkouším, děkuji za nápad.;-) Jinak v PH jsou barvy potravin trošku jiné, je to způsobeno právě pomalým vařením, chuťově ale výborné a navíc ráno nandám, nastavím stupeň a čas, potom už se o hrnec nestarám. Klidně odjedu do práce a až se vrátím mám jídlo hotové:-* (toto je pro nic/neregistrovaný/)

Ukládám a vyzkouším. Jsem rád, že se recepty pro PH množí. Jen tak dál. +2;-)

podle mě to vypada jak svíčková kde je červená barva?:-8

:-pNaprostá dokonalost sama. Rajská jedna báseň, a i omáčkový antitalent to dokáže. A dokonce má drahá choť prohlásila, že je to stejně dobré jako její mistrovský kus, klasicky vařená rajská.:yes::yes:
Pěju tady chválu zcela zaslouženou.:-))
Jen bych měl připomínečku, té mouky radši míň, naposled jsem dal opravdu 5 lžic, ale vrchovatých, no a bylo to trochu pudinkové;-(. Jak vždycky říkám, přidat se dá, ale vyndat to už nejde.:-O

Tématické fráze:
rajska omacka, pomalý hrnec recepty, rajská omáčka s hovězím, rajská omáčka v ph, pomalý hrnec, svickova v pomalem hrnci, rajská omáčka s hovězím masem, recept na rajskou omacku, recepty v pomalém hrnci, hovězí maso v pomalém hrnci, rajska omacka z hoveziho masa, hrnec na omáčky, recepty pro pomalý hrnec, rajská v ph, sladká rajská omáčka, hovězí rajská, pomalýhrnec, hrnec na omáčku, rajska omacka z ph, jednoduche recepty pro pomaly hrnec

Suroviny:
maso hovězí, protlak rajčatový, mouka hladká, voda, koření nové koření, pepř, koření hřebíček, sůl, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu