Rajská omáčka v pomalém hrnci

sovicka16 Kuchařka: sovicka16

Pomalý hrnec 8 názorů

Suroviny

600 g hovězího masa
500 g rajčatového protlaku
5 lžic hladké mouky
500 ml vody
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
3 hřebíčky
1 lžíce soli
2 lžíce cukr moučka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, může být i povolené zmrzlé maso.

  2. Ostatní suroviny kromě koření smícháme a nalijeme do pomalého hrnce, vložíme maso. Koření dávám do čajového vajíčka a zavěsím na kraj hrnce. Vaříme na high stupeň II. cca 4 hod.

  3. Pokud by omáčka byla řídká, můžeme ještě hodinu před dovařením přidat mouku rozmíchanou v troše vody. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rajská omáčka v pomalém hrnci

  • broucek68 broucek68(neregistrovaný)

    to maso dáváte syrové:-8

    Odpovědět

  • teushka teushka

    Rozhodně uděluji kladné hodnocení za nápad, navíc jsem nikdy v pomaláči nezahušťovala předem a jsem spokojená - dala jsem tedy dle názorů jen 4 lžíce a přišlo mi to akorát. Dala bych více cukru tedy, ale to je můj vkus. A pak bych se ještě zamyslela nad tím dochucením, normálně ji dělám na cibuli, přidávám k těmto ingrediencím ještě špetku skořice a bobkový list, citron... a je lepší no. Ale tahle má rozhodně potenciál - a to je fakt mega snadný. příště obměním maso, či papriky.. A barva byla v pohodě - pěkná červená!

    :yes:

    Odpovědět

  • vercahi vercahi

    Super,olizovali se všichni :-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • marta marta(neregistrovaná)

    Drobek: no přeci rajčata

    Odpovědět

  • Ivana63 Ivana63

    Také ráda vařím v PH, ale rajská mě ještě nenapadla. Co nejdřív vyzkouším, děkuji za nápad.;-) Jinak v PH jsou barvy potravin trošku jiné, je to způsobeno právě pomalým vařením, chuťově ale výborné a navíc ráno nandám, nastavím stupeň a čas, potom už se o hrnec nestarám. Klidně odjedu do práce a až se vrátím mám jídlo hotové:-* (toto je pro nic/neregistrovaný/)

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Ukládám a vyzkouším. Jsem rád, že se recepty pro PH množí. Jen tak dál. +2;-)

    Odpovědět

  • nic nic(neregistrovaný)

    podle mě to vypada jak svíčková kde je červená barva?:-8

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-pNaprostá dokonalost sama. Rajská jedna báseň, a i omáčkový antitalent to dokáže. A dokonce má drahá choť prohlásila, že je to stejně dobré jako její mistrovský kus, klasicky vařená rajská.:yes::yes:
    Pěju tady chválu zcela zaslouženou.:-))
    Jen bych měl připomínečku, té mouky radši míň, naposled jsem dal opravdu 5 lžic, ale vrchovatých, no a bylo to trochu pudinkové;-(. Jak vždycky říkám, přidat se dá, ale vyndat to už nejde.:-O

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rajska omacka rajská omáčka s hovězím pomalý hrnec pomalý hrnec recepty svickova v pomalem hrnci rajská omáčka s hovězím masem rajská omáčka v ph recept na rajskou omacku hovězí maso v pomalém hrnci recepty v pomalém hrnci rajska omacka z hoveziho masa hrnec na omáčky recepty pro pomalý hrnec sladká rajská omáčka hovězí rajská pomalýhrnec rajská v ph hrnec na omáčku jednoduche recepty pro pomaly hrnec recepty pomalý hrnec

Zapomněl/a jsem heslo