Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy za syrova)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 232 kJ / 1 729 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,03 g |
| Tuky | 69,42 g |
| – nasycené | 21,04 g |
| – nenasycené | 44,96 g |
| –– mononenasycené | 27,32 g |
| –– polynenasycené | 17,65 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 61,50 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 2,93 g |
| Sacharidy | 204,56 g |
| – cukry | 182,19 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 červené řepy (středně velké) | Červená řepa čerstvá | |
| 3 3 jablka (větší) | Jablko čerstvé | 450 g |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce slunečnicového semínka | Slunečnicová semínka loupaná | 45 g |
| šťáva z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |