Nutriční hodnoty (Buchta s jablky a čokoládovou polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 541 kJ / 3 475 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,65 g |
| Tuky | 155,08 g |
| – nasycené | 19,29 g |
| – nenasycené | 125,04 g |
| –– mononenasycené | 88,40 g |
| –– polynenasycené | 36,64 g |
| ––– omega 3 | 10,40 g |
| Vláknina | 30,35 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 342 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 449,75 g |
| – cukry | 238,92 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 25 dkg 25 dkg hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| 35 dkg 35 dkg nahrubo nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 350 g |
| 20 dkg 20 dkg mletého cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 62.5 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| trochu trochu rumu | Rum | |
| mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% |