Nutriční hodnoty (Čalamáda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 075 kJ / 496 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| – nasycené | 0,40 g |
| – nenasycené | 1,40 g |
| –– mononenasycené | 0,20 g |
| –– polynenasycené | 1,20 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 29,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 22,81 g |
| Sůl | 57,00 g |
| Sacharidy | 95,00 g |
| – cukry | 70,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg zeleniny (papriky, rajčata, okurky, mrkev, cibule, v libovolném poměru) | Mrkev čerstvá | 1000 g |
| 15 g 15 g soli | Sůl mořská | 15 g |
| 500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
| 250 ml 250 ml octa | Ocet lihový | 250 ml |
| 40 g 40 g soli | Sůl mořská | 40 g |
| 30 g 30 g cukru | Cukr bílý | 30 g |
| 10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| kopr (lze vynechat) | Kopr nať čerstvý |