Domácí hranolky

Montanka Kuchařka: Montanka

Bramborová jídla 9 názorů

Suroviny

brambory
sůl
fritovací hrnec s olejem
utěrky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a z plátků následně na "hranolky". Stále brambory, se kterými nepracujeme, máme v misce s vodou. Do ní krájíme i hranolky.

  2. Když máme všechno nakrájené, důkladně promícháme, aby se nám uvolnilo co nejvíce škrobu. Klidně si můžeme jednou vodu vyměnit.

  3. Poté hranolky vyndáme na utěrky (na linku si položíme 2 utěrky na sebe), zabalíme a lehce "vyválíme" - jako bychom je kolébali v kolébce.

  4. Takto vysušené brambory nasypeme do fritovacího koše a usmažíme dle zvyklostí.

  5. Hotové necháme lehce okapat a posypeme solí.

Poznámka

Překvapilo mě, že jsem tady tento recept nenašla, tak ho sem přidávám. U nás se hranolky běžně dělají, nekupují se, je to přece jenom o něco zdravější ;)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí hranolky

  • dominik dominik(neregistrovaný)

    to je moje :-p vyroba domacich hranolku :yes:

    Odpovědět

  • kačka kačka(neregistrovaná)

    AniCiz:taky mám tefálek,ale bohužel se mi ty hranolky rozeserou,nevím čím to je?:-(

    Odpovědět

  • Vaklav4 Vaklav4(neregistrovaný)

    hmmmmmmmmmmm:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Anonim Anonim(neregistrovaný)

    Je to sice dobré ale moc mastné:-!:-!:-!:-/:-/:-/

    Odpovědět

  • lucinka lucinka(neregistrovaná)

    dnes je varim ajsou vynikajici
    :-K

    Odpovědět

  • míla míla(neregistrovaná)

    no fuj,od teď nekupuju mražené hranolky,raději své

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    hranolky jedině v Actifry:-*

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Zrovna jsem je dneska dělala k obědu, ale v troubě, bez jakéhokoliv omastku-pěkně na sucho a jsou pěkně vypečený.;-)

    Odpovědět

  • AntoninZ AntoninZ

    Jediné co bych mohl dodat je že není třeba fritovací hrnec, (a spousta oleje), hranolky dělám prostě na pánvi. Jen u toho musím stát a obracet je. ;-)
    Máčet brambory ve vodě aby se odplavil škrob je podle Mistrů jediný správný způsob k vytvoření dobrých a křupavých hranolků. Mražené nekupujem, oni je ve výrobě kropí čpavkem Byl jsem tam a viděl.:-((

    Odpovědět

Tématické fráze: domaci hranolky hranolky z brambor domácí hranolky recept domácí hranolky na pánvi hranolky z čerstvých brambor v troubě hranolky vyroba hranolek hranolky z čerstvých brambor hranolky domácí recept na domácí hranolky domácí bramborové hranolky hranolky na pánvi výroba hranolků jak udelat domácí hranolky domácí hranolky z brambor vyroba domacich hranolku hrnec na hranolky jak se dělají domácí hranolky domaci vyroba hranolku recept domácí hranolky