Nutriční hodnoty (Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 607 kJ / 2 535 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 139,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,21 g |
| Tuky | 10,38 g |
| – nasycené | 3,34 g |
| – nenasycené | 4,94 g |
| –– mononenasycené | 3,01 g |
| –– polynenasycené | 1,93 g |
| ––– omega 3 | 1,21 g |
| Vláknina | 14,93 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 2,14 g |
| Sůl | 5,19 g |
| Sacharidy | 424,18 g |
| – cukry | 25,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g krůtí prsa | Krůta prsa bez kůže | 600 g |
| 1 1 větší cibule nebo 2 menší | Cibule čerstvá | 70 g |
| plechovka plechovka sterilovaných žampionů (možno i čerstvé) | Žampion zavařený | |
| olej | Olej řepkový | |
| koření na krůtí maso | Grilovací koření | |
| 1/2 KL 1/2 KL drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| sůl dle potřeby | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| masox do omáčky | Bujón hovězí | |
| plátek plátek másla na zjemnění | Máslo kravské | |
| 2 hrníčky 2 hrníčky rýže | Rýže bílá | 500 g |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| voda | Voda |