Křehké majonézové miniřízečky

Suroviny

400 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní)
2 plné lžíce majonézy
1 lžíce hořčice
1 lžička sušeného česneku
sůl
pepř
strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé řízečky. Jen zlehka připravené kousky naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme majonézu, hořčici a česnek. Řízečky důkladně obalíme a uložíme přikryté minimálně na 24 hodin do lednice, klidně i déle. Měla jsem dva i tři dny.

  2. Před smažením je vytáhneme půl hodiny předem. Připravíme strouhanku (doporučuji čerstvou z dvou až třídenních rohlíků). Kousky obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém tuku z obou stran dozlatova. Podáváme teplé, ale i studené třeba na obloženou mísu.

Komentáře k receptu Křehké majonézové miniřízečky