Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké majonézové miniřízečky

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 014 kJ /
481 kcal
Bílkoviny94,27 g
Tuky8,97 g
Vláknina2,27 g
Cholesterol 220 mg
Sodík 403 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy5,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na malé řízečky. Jen zlehka připravené kousky naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme majonézu, hořčici a česnek. Řízečky důkladně obalíme a uložíme přikryté minimálně na 24 hodin do lednice, klidně i déle. Měla jsem dva i tři dny. Krok 2: Před smažením je vytáhneme půl hodiny předem. Připravíme strouhanku (doporučuji čerstvou z dvou až třídenních rohlíků). Kousky obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém tuku z obou stran dozlatova. Podáváme teplé, ale i studené třeba na obloženou mísu.

Zveřejněno 10. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké majonézové miniřízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1XYG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké majonézové miniřízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1XYG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pajaja: To mně mrzí :-(

Tak vyzkoušeno a velký haló se nekonalo. Strouhanka na marinovanych kouskách moc nedržela, :-( už dělat nebudu.

Suroviny:
maso kuřecí, majonéza, hořčice, česnek sušený, sůl, pepř, strouhanka, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu