Kotlety na víně

mardosa Kuchařka: mardosa

4 porce Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

4 vepřové kotlety
2 cibule
6 stroužků česneku
1 lžíce hořčice
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička worcesteru
1 lžička vegety
1 dl bílého vína
1 lžíce kari koření
špetku chilli
1 lžíce Solamylu
1 dl oleje
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme a osolíme.

  2. Cibuli jemně nakrájíme, přidáme utřený česnek, hořčici, worcester, vegetu, kari koření, citrónovou šťávu, chilli, solamyl a vše důkladně promícháme. Touto směsí potřeme kotlety z obou stran a necháme několik hodin odležet v chladu.

  3. Uleželé kotlety zprudka opečeme po obou stranách na horkém oleji.

  4. Potom stáhneme plamen,přidáme víno a dusíme do měkka.

  5. Jako přílohu podáváme s bramborami v libovolné úpravě.

    Já k tomu udělala americké brambory.

Poznámka

Tento recept mě zaujal v časopisu "vepřové hody" a hned jsem ho vyzkoušela a nám moc chutnal.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kotlety na víně

Tématické fráze: kotlety na víně kotleta na víně veprova kotleta na vine veprove kotlety na vine jehněčí kotlety na víně americké kotlety kotlety recepty na vine kotlety na bílém víně kotleta na bílém víně kotlety na víně recepty kotlet na vine veprove hody recepty americká kotleta vepřovy kotlet na víně kotlety na vine recept veprove maso na vine recept kotlety na víně kotlety kotleta recepty veprove na kari na vine