Nutriční hodnoty (Zapečené bylinkové brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 835 kJ / 2 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 35,53 g |
Tuky | 126,75 g |
– nasycené | 79,89 g |
– nenasycené | 43,06 g |
–– mononenasycené | 39,30 g |
–– polynenasycené | 3,76 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 35,78 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 2,75 g |
Sacharidy | 282,66 g |
– cukry | 30,26 g |
––– laktóza | 11,26 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
50 g 50 g másla (na vymazání zapékací misky) | Máslo kravské | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce strouhanky (na vysypání misky) | Strouhanka pšeničná | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce usekané pažitky | Pažitka čerstvá | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce usekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
1 dcl 1 dcl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
100 g 100 g strouhaného eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |