Nutriční hodnoty (Zapečené bylinkové brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 835 kJ / 2 590 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,53 g |
| Tuky | 126,75 g |
| – nasycené | 79,89 g |
| – nenasycené | 43,06 g |
| –– mononenasycené | 39,30 g |
| –– polynenasycené | 3,76 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 35,78 g |
| Cholesterol | 402 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 282,66 g |
| – cukry | 30,26 g |
| ––– laktóza | 11,26 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| 50 g 50 g másla (na vymazání zapékací misky) | Máslo kravské | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhanky (na vysypání misky) | Strouhanka pšeničná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce usekané pažitky | Pažitka čerstvá | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce usekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| 1 dcl 1 dcl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 100 g 100 g strouhaného eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |