Nutriční hodnoty (Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 629 kJ / 1 106 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 95,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,87 g |
| Tuky | 63,97 g |
| – nasycené | 41,13 g |
| – nenasycené | 20,05 g |
| –– mononenasycené | 16,67 g |
| –– polynenasycené | 3,39 g |
| ––– omega 3 | 1,16 g |
| Vláknina | 3,84 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 398 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 31,13 g |
| – cukry | 11,03 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g tresky (platýz, pangas..) | Treska filet | 500 g |
| 2 2 pórek | Pórek čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce pomerančové šťávy | Šťáva z pomeranče | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| špetka špetka zázvoru | Zázvor sušený | |
| špetka špetka tlučeného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 100 ml 100 ml horkého vývaru | Vývar hovězí | 100 ml |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 3 lžíce 3 lžíce nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | 45 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |