Nutriční hodnoty (Fazolová polévka se zelím pro Michalku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 863 kJ / 1 879 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,82 g |
| Tuky | 92,74 g |
| – nasycené | 45,74 g |
| – nenasycené | 45,84 g |
| –– mononenasycené | 36,87 g |
| –– polynenasycené | 8,97 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 60,21 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 4,10 g |
| Sacharidy | 159,37 g |
| – cukry | 16,98 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g bílých fazolí | Fazole bílé | 250 g |
| 100 g 100 g prorostlé slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250 g 250 g bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 250 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 800 ml 800 ml vepřového vývaru (nebo hovězího) | Vývar vepřový | 800 ml |
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 50 g 50 g brambor | Brambor zimní | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |