Svařáček speciál

Tynulka Kuchařka: Tynulka

Doba přípravy: 20 min. 8 porcí Nápoje 0 názorů

Suroviny

6 lžic cukru krystalu
1 citron
2 pomeranče
1/2 jablka
1/2 hrušky
sušené švestky
rozinky
sušené datle
2 litry červeného vína
2 celé skořice
2 ks badyánu
4 ks hřebíčku
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme na malé kostičky jablko a hrušku. Zvlášť si nakrájíme na měsíčky nebo kolečka citron a pomeranč. Druhý nakrájíme také, ale dáme jej bokem na ozdobu sklenic.

  2. Dáme do hrnce 6 lžic cukru a nasypeme na něj citron s pomerančem. Mícháme, aby se směs nepřipálila, neboť nám cukr začne karamelizovat a vzniká nám základ nápoje.

  3. Do vzniklého karamelu nalijeme víno, přisypeme skořici, hřebíček a badyán. Až začne víno pěnit, sundáme ze sporáku - nesmí vřít! Teď nasypeme nakrájená jablko, hrušku, švestky, rozinky a nakrájené datle.

  4. Necháme přikryté pod pokličkou odležet. Nazdobíme si sklenice, kraj přetřeme citronem a namočíme do cukru, plátky pomeranče nakrojíme a dáme na kraj sklenice.

  5. Badyán a skořici vytáhneme a také použijeme jako ozdobu. Podáváme teplé.

Poznámka

Nejlepší je až druhý den, kdy jablka a hrušky do sebe natáhnou chuť vína. Pokud máte doma sušené červené špendlíky, tak neváhejte použít - výborně doplňují a zvýrazňují chuť nápoje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svařáček speciál

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recepty special datle recept na domácí svařáček vino ze spendliku recept suseny citron, pomeranc a jabloko