Nutriční hodnoty (Ovesná polévka s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 587 kJ / 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,09 g |
| Tuky | 8,51 g |
| – nasycené | 5,38 g |
| – nenasycené | 3,00 g |
| –– mononenasycené | 2,63 g |
| –– polynenasycené | 0,38 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 5,59 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 103 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 11,78 g |
| – cukry | 5,36 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2-3 2-3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 125 g |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| malý kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| zelená cibulová nat | Cibulka jarní nať čerstvá | |
| 2 hrsti 2 hrsti ovesných vloček | Vločky ovesné | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| zeleninový vývar (nebo voda) | Vývar zeleninový | |
| 1 1 menší cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |