Nutriční hodnoty (Ovesná polévka s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 587 kJ / 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,16 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,09 g |
Tuky | 8,51 g |
– nasycené | 5,38 g |
– nenasycené | 3,00 g |
–– mononenasycené | 2,63 g |
–– polynenasycené | 0,38 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 5,59 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 11,78 g |
– cukry | 5,36 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2-3 2-3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 125 g |
1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
malý kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
zelená cibulová nat | Cibulka jarní nať čerstvá | |
2 hrsti 2 hrsti ovesných vloček | Vločky ovesné | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
zeleninový vývar (nebo voda) | Vývar zeleninový | |
1 1 menší cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |