Nutriční hodnoty (Polníčkový salát s kuřecím gyrosem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 199 kJ / 2 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 143,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,13 g |
Tuky | 160,49 g |
– nasycené | 43,07 g |
– nenasycené | 114,38 g |
–– mononenasycené | 96,71 g |
–– polynenasycené | 17,67 g |
––– omega 3 | 1,71 g |
Vláknina | 10,81 g |
Cholesterol | 408 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 8,75 g |
Sacharidy | 33,43 g |
– cukry | 3,73 g |
––– laktóza | 1,79 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g chlazeých kuřecích prsou ( prsních řízků ) | Kuře prso | 500 g |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
2 lžíce 2 lžíce koření gyros ( fa Rojikovo koření ) | Provensálské koření | 30 g |
1 lžička 1 lžička koření Pařížský pepř ( fa Koření od Antonína ) | Provensálské koření | |
100 g 100 g čerstvého polníčku | Polníček čerstvý | 100 g |
1/2 1/2 limetky | Limetka čerstvá | 40 g |
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje Extra virgin | Olej olivový | 80 ml |
2 lžíce 2 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 30 g |
100-150 g 100-150 g sýru s modrou plísní uvnitř ( např. Niva ) | Niva 50% t. v s. | 125 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |