

Jogurtové řízky II
Suroviny
- kuřecí prsa nakrájená na řízky
- 1 velký hustý bílý jogurt (případně dva malé, záleží i na počtu řízků)
- 2 vajíčka
- 4 stroužky česneku (případně víc, podle chuti každého)
- sůl
- pepř
- případně další koření podle chuti (například kari)
- ---
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Prípravíme si jogurtovú marinádu - jogurt + vajíčka + roztlačený cesnak + koreniny.
Rezne osolíme, okoreníme, prípadne naklepeme (osobne kuracie rezne nenaklepávam), ak sme dali soľ a koreniny do marinády, potom už rezne nesolíme, ani nekoreníme.
Rezne dáme do jogurtovej marinády a v uzatvárateľnej nádobe ich dáme odstáť do ladničky až do druhého dňa.
Na druhý deň rezne vyberieme z marinády, obalíme v strúhanke a smažíme na oleji.
Poznámka od kuchařky
Odporúčam rezne obaľovať tesne pred opražením (vložením do panvice), nie vopred, inak strúhanka namokne z jogurtu a bude sa odlepovať a pripaľovať na dne panvice.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jogurtové řízky II
-
Také ráda používám jogurtové a kefírové marinády.
-
-
Tento recept je skvělý, dělám již několik let, díky - určitě i za hezké fotky k receptu.
-
-
Přidávám foto. Dělal jsem v podstatě stejně. Na 500g kuřecího masa, 300g jogurtu + čerstvé nasekané bylinky a zbytek jako je uvedeno v receptu.
-
-
Jana Remkova:
Jak to, že o vás nic nevím? Chodím sem už pár let pro recepty a vás tu potkám pokaždé.
-
Moderátorka jste a nevím, proč lžete.
-
Evka: co postrádá a nepostrádá smysl nechte na mně. Nevíte o mne nic, nejsem moderátorka. To vy jste útočná a více nemíním reagovat.
-
Jana Remkova:
Pokud tedy vy sama (jak píšete) bodujete vše zrealizovatelné, pak bodování postrádá jakýkoliv smysl. Pokud vím, jste moderátorka a tyhle vášně byste měla spíše klidnit a ne je rozviřovat. Proč tedy reagujete na zdejší komunitu tak útočně a hlavně jízlivě?
-
Evka: co se mne týká, neexistuje recept, který má aspoň trochu hlavu a patu, kterému bych nedala bod. Je mi úplně jedno, jestli je autor můj oblíbenec, nebo ne. Samozřejmě se může stát, že mi některý recept unikne. A na "zlaté tele" bych ráda přidala bod
-
Problém bude v tom, že zde je recept podobný několikrát, takže tomu odpovídá i hodnocení, jinak recept je
-
Evka:
-
Evka, ten kruh mi asi unikol?
Tento recept je notoricky známy a rozšírený. Preto nemá veľa bodov, nie preto, že autorka je menej známa. Ja tiež nebudem hodnotiť bodom recept, ktorý je tu mnohokrát, aj keď je neviem ako skvelý. -
porada: Bylo by ale třeba spravedlivě říct, že tu taky existuje i kruh nežádoucích - ti naopak můžou přidat i recept na "zlaté tele", ale ze zásady nedostane bod žádný.....že, Jano Remková?