Nutriční hodnoty (Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 835 kJ / 2 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,24 g |
| Tuky | 161,28 g |
| – nasycené | 74,28 g |
| – nenasycené | 80,44 g |
| –– mononenasycené | 70,64 g |
| –– polynenasycené | 9,80 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 27,66 g |
| Cholesterol | 294 mg |
| Sodík | 3,84 g |
| Sůl | 10,41 g |
| Sacharidy | 174,74 g |
| – cukry | 57,91 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g zralých rajčat | Rajče červené čerstvé | 500 g |
| 80 g 80 g cibule | Cibule čerstvá | 80 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 menší červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 5 lžic 5 lžic olivového oleje | Olej olivový | 55 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané čerstvé petržele | Petržel kořenová čerstvá | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek ( oregáno, šalvěj, rozmarýn ) | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 100 ml 100 ml masového vývaru | Vývar masový | 100 ml |
| 30 g 30 g slané ricotty | Ricotta | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g polenty | Polenta | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 500 ml 500 ml vody | Voda | 500 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (petržel, oregáno, rozmarýn) | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| máslo na vymazání zapékací mísy mísy | Máslo kravské | |
| 40 g 40 g parmazánu | Parmezán | 40 g |