Nutriční hodnoty (Ořechový dort s marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 549 kJ / 5 868 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 96,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,53 g |
| Tuky | 146,89 g |
| – nasycené | 32,35 g |
| – nenasycené | 93,75 g |
| –– mononenasycené | 37,64 g |
| –– polynenasycené | 56,11 g |
| ––– omega 3 | 9,54 g |
| Vláknina | 12,80 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 3,02 g |
| Sacharidy | 996,73 g |
| – cukry | 764,08 g |
| ––– laktóza | 83,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 260 g 260 g cukru krupice | Cukr bílý | 260 g |
| 200 g 200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 10 PL 10 PL studené vody | Voda | 180 ml |
| 100 g 100 g mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 1/2 1/2 másla | Máslo kravské | 0.5 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 150 g 150 g sušeného mléka (polotučné) | Mléko kravské polotučné sušené | 150 g |
| 150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| mandlové aroma | Aroma mandlové | |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce vody | Voda | 63 ml |
| potravinářské barvivo (prášek, gel) | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |