Nutriční hodnoty (Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 13 683 kJ / 3 270 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 184,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 121,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,24 g |
| Tuky | 101,84 g |
| – nasycené | 63,99 g |
| – nenasycené | 31,58 g |
| –– mononenasycené | 27,19 g |
| –– polynenasycené | 4,39 g |
| ––– omega 3 | 2,00 g |
| Vláknina | 21,64 g |
| Cholesterol | 508 mg |
| Sodík | 1,50 g |
| Sůl | 3,62 g |
| Sacharidy | 395,81 g |
| – cukry | 27,83 g |
| ––– laktóza | 13,18 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g těstovin tagliatelle (nebo jiné, podle chuti) | Tagliatelle pšeničné | 500 g |
| 1 balíček 1 balíček listového špenátu (čerstvý nebo mražený) | Špenát čerstvý | |
| 300-400 g 300-400 g kuřecích prsou | Kuře prso | 350 g |
| 200 g 200 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 50 g 50 g taveného sýru (není nutný) | Sýr tavený | 50 g |
| 50-100 g 50-100 g eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 75 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový | |
| máslo | Máslo kravské |