Nutriční hodnoty (Pečená jehněčí plec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 182 kJ / 2 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 207,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 200,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,32 g |
| Tuky | 131,15 g |
| – nasycené | 43,57 g |
| – nenasycené | 74,60 g |
| –– mononenasycené | 58,09 g |
| –– polynenasycené | 16,51 g |
| ––– omega 3 | 3,11 g |
| Vláknina | 7,39 g |
| Cholesterol | 796 mg |
| Sodík | 539 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 81,03 g |
| – cukry | 60,59 g |
| ––– laktóza | 2,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jehněčí plece | Vepřová plec | 1000 g |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 20 g 20 g mandlových lupínků | Mandle loupané | 20 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 5 - 6 stroužků 5 - 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
| 150 ml 150 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
| mleté černé koření | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |