Nutriční hodnoty (Zapékané brambory se zelím a uzeninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 8 671 kJ / 2 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 120,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,58 g |
| Tuky | 145,19 g |
| – nasycené | 72,35 g |
| – nenasycené | 64,79 g |
| –– mononenasycené | 55,29 g |
| –– polynenasycené | 9,50 g |
| ––– omega 3 | 1,05 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 903 mg |
| Sodík | 3,88 g |
| Sůl | 9,59 g |
| Sacharidy | 60,20 g |
| – cukry | 26,20 g |
| ––– laktóza | 16,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 300 g 300 g kuřecích prsou (nemusí být) | Kuře prso | 300 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| mražená či jiná zelenina (množství dle chuti) | Mrkev čerstvá | |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 sklenice 1/2 sklenice kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 100 g |
| 100 g 100 g Eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| Vegeta | Kořenící směs sypká | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| máslo | Máslo kravské |