Musaka

Mleté maso Doba přípravy: 1.5-3hod. 12 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 1.5-3hod. 12 názorů

Suroviny 4-8 porcí

2-3 lilky
3-5 vař. brambor
1 menší cuketu
raj.omáčka:
5 rajčat
300 g mletého masa
1 cibule
kečup nebo protlak
česnek
sůl
černý pepř
oregáno
bazalka
tymián
sýr. omáčka:
hl. mouka
máslo
mléko
smetana
sýr (eidam nebo parmezán)
muškátový oříšek
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na plátky 1,5 cm široké. Lehce posolíme, aby z nich vytekla tekutina. Ubrouskem setřeme kapky vody, obalíme v hladké mouce a osmažíme do zlatova. Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně široké plátky, cuketu oloupeme a nakrájíme stajně.

  2. Rajčatová omáčka: Na cibuli si osmažíme ml. maso do hněda, přidáme kečup, znovu osmažíme a necháme vydusit do změknutí. Přidáme česnek a bylinky.

  3. Sýrová omáčka: Z másla a mouky si připravíme sv. jíšku a zalijeme mlékem, provaříme, přidáme smetanu, pepř a muškát. Nakonec přidáme sýr.

  4. Poté skládáme střídavě na vymazaný pekáč liky, raj. omáčku, brambory, sýr. omáčka, cuketa, rajč. omáčka, zase lilky a tak dále, až je zapékací mísa plná. Je to vynikající řecká pochoutka. S pozdravem Jehuda.

Komentáře k receptu Musaka

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Dnes jsem uvařila oběd dle tohoto receptu.Chuťově se musaka zdařila, všem moc chutnala.:-p Ale vzhledově jsem ji vůbec neměla tak jako je na foto.:-8. Docela mi chyběla gramáž zvláště u sýrové omáčky, česnek u raj.omáčky jsem taky nevěděla kolik a zda nakrájet nebo rozmačkat.Ale nakonec se dílo podařilo a to jsem ráda. Foto nedávám, musaka se mi spíše rozpadala než držela při sobě.Bodíka ale posílám:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jehudo, ráda bych tě přivítala k nám na Topky, ale NE s kopírovanými fotkami-nejen že se to nedělá a jde o autorská práva, ale Topkách máme zásadně vlastní fotografie, je pak jasné, že to kuchařinka vařila:-! Fotky prosím smazat:no:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Použití cizí fotografie porušuje autorská práva a odporuje pravidlům tohoto serveru. Smaž ji, jehudo :-//:no:.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Colombo65: no super:no::no: stejně, jako u jeho receptu Těsto na pizzu...:no:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Foto je součástí blogu:
    http://vojtelu.blog.cz/;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ani já jsem takové jídlo ještě nejedla, ani nedělala, ale vypadá nádherně a ode mne máš plus. Vítej na Topreceptech;-):-K:-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Musaka je krásná:-p:yes:
    Jedna Řekyně mi řekla, že v origínál musace musí být římský kmín;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Musaku jsme taky nikdy nejedla, ale na fotce to vypadá báječně:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Miluju musaku a ty ji máš teda parádní:-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tak já jsem musaku nikdy neochutnala:-//
    ale toto je tak hezké a lákavě vypadající, že si recept ukládám k vyzkoušení;-):-):-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Musaku som kedysi robila veľmi často, ale posledné roky, a to už teda veľa rokov, nie...musím to oprášiť. Díky za pripomenutie ;-)

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Někdy bych to chtěla vyzkoušet uvařit. Jednou jsem to jedla v restauraci a nebylo to špatné. Hezká fotka.:yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: musaka musaka recept pravá řecká musaka recept na musaku recept musaka pravá řecká musaka recept recept na řeckou musaku musaka recepty musaka s lilkem recepty musaka mousaka musaka videorecept mousaka recept original musaka mussaka celerová musaka musaca musaku top recepty musaka recepty na musaku