Nutriční hodnoty (Boršč z Arbatu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 12 129 kJ / 2 899 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 184,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 152,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,06 g |
| Tuky | 157,20 g |
| – nasycené | 79,97 g |
| – nenasycené | 69,99 g |
| –– mononenasycené | 58,85 g |
| –– polynenasycené | 11,14 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 49,92 g |
| Cholesterol | 579 mg |
| Sodík | 3,06 g |
| Sůl | 7,34 g |
| Sacharidy | 163,13 g |
| – cukry | 123,80 g |
| ––– laktóza | 3,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hovězího předního masa | Hovězí plec | 400 g |
| 200 g 200 g vepřové plece | Vepřová plec | 200 g |
| 100 g 100 g uzené vepřové kýty | Vepřová kýta | 100 g |
| 100 g 100 g špeku | Špek | 100 g |
| 2-3 2-3 hovězí kosti | Kost hovězí | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 2-3 červené řepy (dle velikosti) | Červená řepa čerstvá | |
| 1 hrst 1 hrst bílého hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 100 g 100 g cherry rajčat | Rajčata cherry | 100 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička nového koření | Nové koření | 5 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| hustá zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| čerstvý nasekaný kopr | Kopr nať čerstvý |