Nutriční hodnoty (Kančí kýta pečená na kořenové zelenině se šípkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 13 861 kJ / 3 313 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 190,29 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 172,19 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,10 g | 
| Tuky | 153,47 g | 
| – nasycené | 62,24 g | 
| – nenasycené | 88,23 g | 
| –– mononenasycené | 61,32 g | 
| –– polynenasycené | 26,91 g | 
| ––– omega 3 | 2,15 g | 
| Vláknina | 34,49 g | 
| Cholesterol | 516 mg | 
| Sodík | 1,06 g | 
| Sůl | 2,65 g | 
| Sacharidy | 275,36 g | 
| – cukry | 151,11 g | 
| ––– laktóza | 0,56 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 750 g 750 g kančí kýty | Kanec kýta | 750 g | 
| 250 g 250 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 250 g | 
| 100 g 100 g tuku | Margarín | 100 g | 
| divoké koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar nebo voda na podlévání | Vývar hovězí | |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g | 
| 70 g 70 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 70 g | 
| 170 g 170 g perníku na strouhání | Perník | 170 g | 
| 150 g 150 g šípkové zavařeniny | Marmeláda šípková | 150 g | 
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 5 5 hřebíčků | Hřebíček | |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská |