Nutriční hodnoty (DIA Obrácený jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 573 kJ / 1 093 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,00 g |
| Tuky | 26,68 g |
| – nasycené | 6,71 g |
| – nenasycené | 12,29 g |
| –– mononenasycené | 8,68 g |
| –– polynenasycené | 3,61 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 780 mg |
| Sodík | 459 mg |
| Sůl | 1,61 g |
| Sacharidy | 161,30 g |
| – cukry | 73,60 g |
| ––– laktóza | 1,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 jablek (může být i víc) | Jablko čerstvé | 750 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 30 ml |
| umělé sladidlo (podle chuti) | E951 - Aspartam | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| olej | Olej řepkový | |
| kokos na vysypání formy | Kokos strouhaný |