Gnocchi podle Jitky

Svetlana Kuchařka: Svetlana

Přílohy 15 názorů

Suroviny

1/2 kg brambor
5 dkg másla
15 dkg polohrubé mouky
1 žloutek
3 dkg strouhaného sýru
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a postouháme na jemném struhadle, případně rozmixujeme.

  2. Přidáme žloutek s rozpuštěným máslem, posypeme sýrem a opatrně přidáváme mouku. Vypracujeme těsto.

  3. Z těsta děláme válečky o tloušťce cca 1 cm, z kterých krájíme asi 2-cm gnocchi.

  4. Vaříme ve slané vodě cca 2 minutky.

  5. Po vytažení omastíme, aby se nám nelepily.

    Podáváme jako přílohu.

Poznámka

Nemůžu za to, ale pořád říkám, že gnocchi jsou vlastně trochu lepší "šůlánky".:-)))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 277 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gnocchi podle Jitky

  • Paradiso Paradiso(neregistrovaný)

    Tak před chvilkou jsem je dodělal, přičemž gnocchi dělám dneska úplně poprvé, a musím říct, že jsou naprosto luxusní :-)) :yes:
    Díky moc ;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dneska jsem je opět dělala se špenátem, uzeným a osmaženou cibulkou:-p:-p:-pJsou výborné:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Moncik Moncik

    Zkoušela jsem, a chuťově vynikající !! :yes::-K Akorát že jsem je tam nechala asi o 20 sekund déle a byly rozvařené :-// Jsem trdlo - příště vytáhnu jak vyplavou ! Ale rozhodně doporučuji :-*

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Irrena:...dík za vyzkoušení, fakt mám radost, že chutnalo...:-):-):-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Povedly se a jsou moc dobré:yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Konečně pořádný recept:yes::yes:Jinak na topkách když je recept tak je vždy s kupovanými a ty já nechci a nakonec je u nás ani nemají;-)Takže zasloužený bodík, dneska je dělám;-)

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    Zítra jdu po nich!!!! V Penny je zdražili na 43 korun, zloději!!! Za půl kila!!! Tak je zkusím domácí!!!:-))

    Odpovědět

  • sarlota535 sarlota535

    Konečně recept na domácí gnocchi z brambor a ne ten kupovaný polotovar který je skoro ve všech receptech,super,děkuji:-K:-*

    Odpovědět

  • Simca S. Simca S.

    Já mám od rodilé Italky vysvětleno, proč s tam ta vidlička otiskuje - aby se na gnochách lépe chytala omáčka (když jsou hladké, tak sklouzne...) :-p

    Odpovědět

  • iva iva(neregistrovaná)

    vyzkoušela jsem je v sobotu, byly ke špenátu a bylo to :-p, posílámbodíka:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Vyzkoušela jsem tyto gnocci, moc mi chutnaly a taky rodině:yes: Podávala jsem s kuřecím masem a sýrovým bešamelem. +:yes:

    Odpovědět

  • jirka66 jirka66

    Dělal jsem dnes k obědu, tak jsem přidal fotky:-*

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Papričko, hodně často dělám bramborové těsto ať na sladko, nebo na slano. Synek má teď období, že by mohl šůlánky s mákem třikrát týdně :-):-)...věříš, ale, že mně nenapadlo obtisknout tam tu vidličku?...dík za nápad...:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Máš pravdu, Světlano,jsou to lepší šůlány, ale suprové;-):yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Světlano - jsou, ale jsou dobré, že? ;-) Ještě se na každý kousek může obtisknout vidlička a budou tam ty krásné vroubky. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: knoči gnocchi na sladko gnocchi testo na gnocchi gnocchi s mákem sulany s makem gnocchi recept gnocchi jako příloha gnochi na sladko gnocchi těsto gnocchi recept na sladko šúlanky s mákem gnocchi recepty těsto na gnochi recept na gnocchi domaci gnocchi recept domácí gnocchi smazene gnocchi gnochi recept na domaci gnocchi