Nutriční hodnoty (Guláš z loňského sběru lesních hub a z čerstvých zelených paprik)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 723 kJ / 1 129 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,46 g |
Tuky | 89,64 g |
– nasycené | 45,68 g |
– nenasycené | 42,27 g |
–– mononenasycené | 33,98 g |
–– polynenasycené | 8,30 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 32,10 g |
Cholesterol | 113 mg |
Sodík | 97 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 48,87 g |
– cukry | 24,47 g |
––– laktóza | 4,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g lesních hub (i mražených) | Hřib čerstvý | 300 g |
6 6 zelených paprik | Paprika zelená čerstvá | |
2 2 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 138 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
5 lžic 5 lžic sádla | Sádlo vepřové | 75 g |
500 ml 500 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
125 ml 125 ml zakysané smetany (nebo rajčatového protlaku) | Smetana kravská zakysaná 12% | 125 ml |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 lžičky 1 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
kmín | Kmín | |
sůl | Sůl mořská |