Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Guláš z loňského sběru lesních hub a z čerstvých zelených paprik)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 723 kJ /
1 129 kcal
Bílkoviny19,46 g
– z toho živočišné bílkoviny5,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,46 g
Tuky89,64 g
– nasycené45,68 g
– nenasycené42,27 g
–– mononenasycené33,98 g
–– polynenasycené8,30 g
––– omega 30,21 g
Vláknina32,10 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 97 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy48,87 g
– cukry24,47 g
––– laktóza4,75 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g lesních hub (i mražených) Hřib čerstvý 300 g
6 6 zelených paprik Paprika zelená čerstvá
2 2 červené cibule Cibule červená čerstvá 138 g
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
5 lžic 5 lžic sádla Sádlo vepřové 75 g
500 ml 500 ml zeleninového vývaru Vývar zeleninový 500 ml
125 ml 125 ml zakysané smetany (nebo rajčatového protlaku) Smetana kravská zakysaná 12% 125 ml
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
1 lžičky 1 lžičky sladké mleté papriky Paprika červená sušená 1 g
kmín Kmín
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.