Nutriční hodnoty (Jahodové nic se špaldovým korpusem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 995 kJ / 3 584 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 145,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 117,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,63 g |
| Tuky | 155,00 g |
| – nasycené | 83,03 g |
| – nenasycené | 56,33 g |
| –– mononenasycené | 48,45 g |
| –– polynenasycené | 7,88 g |
| ––– omega 3 | 0,75 g |
| Vláknina | 25,46 g |
| Cholesterol | 1,62 g |
| Sodík | 801 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 389,20 g |
| – cukry | 197,95 g |
| ––– laktóza | 31,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 150 g |
| 100 100 g másla (a trochu na vymazání formy) | Máslo kravské | 100 g |
| 50 g 50 g hnědého cukru | Cukr třtinový | 50 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 500 g 500 g tvarohu (nejlépe tučného) | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 300 ml 300 ml jogurtu (nebo zakysané smetany, lze i zkombinovat) | Jogurt kravský bílý 3,5% | 300 ml |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 balíčky 2 balíčky vanilkového pudinku | Puding v prášku | 96 g |
| 250 g 250 g čerstvých jahod | Jahody čerstvé | 250 g |
| 1 balíček 1 balíček čirého dortového želé | Želatina cukrářská | 10 g |