Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinkový med

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 5. 2013 15:46

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie25 636 kJ / 6 127 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky1,44 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 521,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Čím budete vařit déle ( asi 4 hodiny ), tím bude hustší a tmavší. Aby jste zjistily jakou bude mít váš med barvu, zkuste na talířek kápnout a necháte trochu vychladnout a uvidíte jak je hustý a jakou bude mít barvu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Greneia Greneia

10. 6. 2019 15:05

Takže, dělala jsem podle receptu, teda až na citron a pomeranč, který jsem použila pouze po kuse .. jinak jako ok, chuťově dobré, jen nedoporučuji vařit déle než dvě hodiny!!! Po hodině a 3/4 jsem odstavila. Protože poté by vám med velmi ztmavl, špatně jej budete dostávat ze skleniček tím, jak bude zkaramelizovaný a tvrdý .. ráda bych se zeptala autorky, jak jej pak ze skleniček dostává, mám takhle špatně navařené pampeliškové medy a nejdou ani nabrat, jak jsou tvrdý, jsou tak leda na vyhoz .. ponoření do teplé vody nepomáhá :-D

kvetina

3. 6. 2015 19:12

spagetka:když vaří déle je tmavší.

Betyna

3. 6. 2015 18:40

Já mám zkušenost, že když se to vaří příliš dlouho (4 hodiny je příliš dlouho) tak "med" sice zhoustne - jak by ne, když se voda odpařila, ale zároveň cukr zkaramelizuje, ono je to sice tmavší a hustější, ale už to pak nechutná bezinkami ale jako zkaramelizovaný cukr.

hosta hosta

3. 6. 2015 17:48

spagetka: tohle už je lepší, tamto byl asi sirup:-), to se stane - někdy;-)

spagetka spagetka

3. 6. 2015 17:43

kvetina: sorry, nelze mít jinou barvu dle použitých surovin a postupu

kvetina

3. 6. 2015 17:26

každá sklenička je z jiné várky tak mají různé barvy

kvetina

3. 6. 2015 17:18

Ano tenhle je řídký dám jinou fotku

lenka-m

3. 6. 2015 16:22

Podle fotky to vypadá, že je ten med řídký ? Není spíše šťáva ?

hosta hosta

3. 6. 2015 16:15

ivulinka: Ivi, já o autorství nepochybuji, najdeš mnohou shodu u autorky v sreceptech p.Hlouškové a tady vkládaných receptech Květiny - ale je to tedy med nebo sirup? Jsou výrazně jiné poměry surovin a především doba vaření;-) - a co tam vlétlo za fotku teď - to tedy na med moc nevypadá:-)

kvetina

3. 6. 2015 16:04

ivulinka je to moje fotka

ivulinka ivulinka

1. 6. 2015 13:35

Protože se dodnes autorka fotografie květina navyjádřila k autorství hlavní fotografie, tak ji mažu se souhlasem admina.

ivulinka ivulinka

28. 5. 2015 07:10

Květino, tahle fotka je i tady na tomto webu, je tvoje?
http://www.srecepty.cz/sirup-z-kvetu-cerneho-bezu

Jana

15. 6. 2013 08:56

Má příjemnou chuť i vůni, cukr jsem použila třtinový, medík je výborný.:-)

stana5

9. 6. 2013 16:14

Dělala jsem ho dneska a zkusila jsem tam dát 2 vanilkové cukru.Byla jsem zvědavá jakou to bude mít chuť , bylo to dobrý.:-)

spagetka spagetka

12. 5. 2013 16:28

Přeřazuju do zavařenin ;-);-) S pomeranči to může mít zajímavý šmak :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: bezinkový med bezinkovy med recept domácí bezinkový med recepty na bezinkový med recept bezinkový med recept na bezinkovy med bezinkový med z třtinového cukru med bezinkový med z černého bezu top recepty řídký med bezový med bezinkový koláč jak dlouho se vaří med bezinkovymed bezinkovy med s pomerančem med z černého bezu s pomerančem bezikový med nejlepší bezinkový med med z černého bezu recept bezinkovi sirup s pomeranci

Suroviny: voda, citron, pomeranče, cukr

TopRecepty.cz

Bezinkový med

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYBn