Nutriční hodnoty (Špaldové noky se zelím a "slaninou")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 416 kJ / 1 294 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,41 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,73 g |
Tuky | 16,48 g |
– nasycené | 3,48 g |
– nenasycené | 8,68 g |
–– mononenasycené | 4,18 g |
–– polynenasycené | 4,50 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 88,45 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 2,87 g |
Sacharidy | 189,10 g |
– cukry | 25,45 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
100 g 100 g špaldové celozrnné hladké mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 100 g |
100 g 100 g hrubé špaldové mouky hrubé nebo špaldové krupice | Mouka špaldová hrubá | 100 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
špetka špetka strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
asi 2 dl 2 dl vody | Voda | 200 ml |
1 balíček 1 balíček uzeného tempehu | Tempeh uzený | |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 řapíky 2-3 řapíky listového celeru | Celer bulva čerstvá | 1250 g |
sezamový olej nebo přepuštěné máslo | Olej sezamový | |
1 1 malá sklenička zelí sterilovaného ve sladkokyselém nálevu nebo 250 g čerstvého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
trochu trochu octa | Ocet lihový | |
trochu trochu cukru | Cukr bílý |