Nutriční hodnoty (Vajíčko a botky...)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 455 kJ / 3 455 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,75 g |
| Tuky | 100,08 g |
| – nasycené | 50,30 g |
| – nenasycené | 39,98 g |
| –– mononenasycené | 31,44 g |
| –– polynenasycené | 8,54 g |
| ––– omega 3 | 0,72 g |
| Vláknina | 14,20 g |
| Cholesterol | 981 mg |
| Sodík | 347 mg |
| Sůl | 0,79 g |
| Sacharidy | 554,08 g |
| – cukry | 255,50 g |
| ––– laktóza | 0,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| 3 3 menší vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 2 lžíce 2 lžíce perníkového koření | Perníkové koření | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |