Nutriční hodnoty (Výborný dortík (posypaný margotkou))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 915 kJ / 4 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,96 g |
| Tuky | 243,49 g |
| – nasycené | 94,81 g |
| – nenasycené | 139,15 g |
| –– mononenasycené | 107,36 g |
| –– polynenasycené | 31,79 g |
| ––– omega 3 | 8,85 g |
| Vláknina | 21,10 g |
| Cholesterol | 675 mg |
| Sodík | 405 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 451,65 g |
| – cukry | 196,15 g |
| ––– laktóza | 28,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 větší jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 150 g 150 g změklého másla | Máslo kravské | 150 g |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| 1 1 šlehačka na šlehání (33%) | Šlehačka 35% | |
| 1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| 1 1 velká Margotka na posypání | Čokoládová tyčinka |