Nutriční hodnoty (Sýrové terčíky se sušenými rajčaty a ostřejším krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 212 kJ / 1 485 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,38 g |
| Tuky | 118,28 g |
| – nasycené | 45,04 g |
| – nenasycené | 68,08 g |
| –– mononenasycené | 56,14 g |
| –– polynenasycené | 11,94 g |
| ––– omega 3 | 1,16 g |
| Vláknina | 11,31 g |
| Cholesterol | 125 mg |
| Sodík | 759 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 39,77 g |
| – cukry | 13,58 g |
| ––– laktóza | 4,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 plátků 4-5 plátků parmské šunky nebo šunky Švarcvaldské | Šunka parmská | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 9 g |
| 250 g 250 g kozího sýra ( nebo směs - Lučina s Nivou ) | Sýr hrudkový kozí | 250 g |
| 200 g 200 g sušených rajčátek | Rajčata červená sušená v oleji | 200 g |
| 2 PL 2 PL nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | 30 g |
| 1 KL 1 KL ostré harissy (nebo feferonového krému) | Harissa | 5 g |
| bazalka na ozdobu | Bazalka čerstvá |