Nutriční hodnoty (Hrášková polévka se zeleninou a bazalkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 968 kJ / 709 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 39,65 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,98 g | 
| Tuky | 12,20 g | 
| – nasycené | 5,74 g | 
| – nenasycené | 5,84 g | 
| –– mononenasycené | 1,80 g | 
| –– polynenasycené | 4,04 g | 
| ––– omega 3 | 0,33 g | 
| Vláknina | 69,65 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 1,00 g | 
| Sůl | 2,10 g | 
| Sacharidy | 76,63 g | 
| – cukry | 32,20 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 250 g 250 g mraženého zeleného hrášku | Hrášek zelený | 250 g | 
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g | 
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| klobáska ( nemusí být) | Klobása | |
| 1 PL 1 PL nasekané čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g | 
| máslo | Máslo kravské | |
| 1 l 1 l vývaru nebo vody | Vývar hovězí | 1000 ml | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | 
 
	