Nutriční hodnoty (Brokolicový krém s vlašskými ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 514 kJ / 1 079 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,58 g |
| Tuky | 67,61 g |
| – nasycené | 5,86 g |
| – nenasycené | 52,89 g |
| –– mononenasycené | 5,46 g |
| –– polynenasycené | 47,44 g |
| ––– omega 3 | 7,50 g |
| Vláknina | 43,67 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 435 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 52,19 g |
| – cukry | 19,51 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| kelímek kelímek smetany na vaření Profesionál 19% | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru nejlépe domácího | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 100 g 100 g jader vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1/2 1/2 většího celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| pár kuliček kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| plátek plátek másla | Máslo kravské |