Nutriční hodnoty (Kančí na jablkách a červeném víně pro Andrejku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 169 kJ / 1 474 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 110,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,67 g |
| Tuky | 54,79 g |
| – nasycené | 6,15 g |
| – nenasycené | 45,71 g |
| –– mononenasycené | 30,80 g |
| –– polynenasycené | 14,91 g |
| ––– omega 3 | 4,06 g |
| Vláknina | 25,38 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 267 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 71,85 g |
| – cukry | 40,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kančí kýty | Kanec kýta | 500 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 1-2 1-2 cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 250 g 250 g žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 1 1 hrst čerstvých lístků tymiánu (nebo 1 lžička sušeného) | Tymián sušený | |
| 2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 4 lžičky 4 lžičky brusinek | Brusinky zavařené | 20 g |
| 4 plátky 4 plátky citronu na přízdobu | Citrón čerstvý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| 2 lžíce 2 lžíce koření divočina | Nové koření mleté | |
| 250 ml 250 ml suchého červeného vína např. Modrý Portugal | Víno červené suché | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská |