Nutriční hodnoty (Vepřová panenka-"achalaj, machalaj")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 029 kJ / 2 875 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 212,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 211,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 221,70 g |
| – nasycené | 96,53 g |
| – nenasycené | 109,82 g |
| –– mononenasycené | 93,85 g |
| –– polynenasycené | 15,96 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 1,18 g |
| Sodík | 3,82 g |
| Sůl | 9,33 g |
| Sacharidy | 7,24 g |
| – cukry | 4,54 g |
| ––– laktóza | 0,04 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| zhruba 800 g 800 g panenky ale klidně i méně, podle potřeby rodiny | Vepřová panenka | 800 g |
| 5 g 5 g másla | Máslo kravské | 5 g |
| cca 200 g 200 g slaniny | Špek | 200 g |
| hořčice na pomazání masa | Hořčice plnotučná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř podle chuti | Pepř černý | |
| medvědí česnek nebo zelená petrželka | Česnek medvědí čerstvý | |
| 2-3 2-3 vajíčka | Vejce slepičí | 175 g |
| 2-4 kusy 2-4 kusy hlaviček hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1/2 1/2 oranžové papriky | Paprika oranžová čerstvá | |
| olej na orestování roládek | Olej řepkový |