Nutriční hodnoty (Vepřová panenka-"achalaj, machalaj")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 029 kJ / 2 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 211,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 221,70 g |
– nasycené | 96,53 g |
– nenasycené | 109,82 g |
–– mononenasycené | 93,85 g |
–– polynenasycené | 15,96 g |
––– omega 3 | 0,45 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 3,82 g |
Sůl | 9,33 g |
Sacharidy | 7,24 g |
– cukry | 4,54 g |
––– laktóza | 0,04 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
zhruba 800 g 800 g panenky ale klidně i méně, podle potřeby rodiny | Vepřová panenka | 800 g |
5 g 5 g másla | Máslo kravské | 5 g |
cca 200 g 200 g slaniny | Špek | 200 g |
hořčice na pomazání masa | Hořčice plnotučná | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř podle chuti | Pepř černý | |
medvědí česnek nebo zelená petrželka | Česnek medvědí čerstvý | |
2-3 2-3 vajíčka | Vejce slepičí | 175 g |
2-4 kusy 2-4 kusy hlaviček hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | |
1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
1/2 1/2 oranžové papriky | Paprika oranžová čerstvá | |
olej na orestování roládek | Olej řepkový |