Nutriční hodnoty (Můj první marcipánový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 820 kJ / 3 303 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,46 g |
| Tuky | 75,63 g |
| – nasycené | 12,98 g |
| – nenasycené | 45,43 g |
| –– mononenasycené | 17,21 g |
| –– polynenasycené | 28,22 g |
| ––– omega 3 | 4,00 g |
| Vláknina | 25,20 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 575 mg |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 565,16 g |
| – cukry | 358,82 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 180 g 180 g krupicového cukru | Cukr bílý | 180 g |
| 2 lžíce 2 lžíce horké vody | Voda | 36 ml |
| 220 g 220 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 220 g |
| 200 g 200 g nastrouhaných jablek na hrubší nudličky | Jablko čerstvé | 200 g |
| 50 g 50 g strouhaných ořechů nebo mandlí | Vlašské ořechy | 50 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 500 g 500 g jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
| 1 1 vanilkový puding | Puding v prášku | 40 g |
| 5 lžic 5 lžic moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 1 1 a 1/2 másla | Máslo kravské | 1 g |
| Mandlová hmota na potažení - marcipán | Marcipán |