Nutriční hodnoty (Pampeliškový salát s rajčaty a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 619 kJ / 626 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,79 g |
| Tuky | 33,43 g |
| – nasycené | 8,71 g |
| – nenasycené | 15,22 g |
| –– mononenasycené | 11,81 g |
| –– polynenasycené | 3,41 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 5,31 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 510 mg |
| Sůl | 0,97 g |
| Sacharidy | 31,02 g |
| – cukry | 22,88 g |
| ––– laktóza | 9,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 hrsti 3 hrsti mladých listů pampelišky | Jitrocel list | |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 4 4 vejce vařená natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 ml 200 ml bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| medvědí česnek (možno vynechat) | Česnek medvědí čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř mletý | Pepř bílý mletý |