Nutriční hodnoty (Fazole po mexicku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 951 kJ / 2 856 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 116,20 g |
| Tuky | 71,95 g |
| – nasycené | 24,94 g |
| – nenasycené | 44,76 g |
| –– mononenasycené | 29,86 g |
| –– polynenasycené | 14,90 g |
| ––– omega 3 | 3,17 g |
| Vláknina | 199,86 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 916 mg |
| Sůl | 3,60 g |
| Sacharidy | 336,48 g |
| – cukry | 35,11 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g tmavých červených fazolí (nebo asi 1,2 kg sterilovaných) | Fazole červená ledvina | 500 g |
| 200 g 200 g mražená kukuřice (nebo sterilované) | Kukuřice mražená | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 50 g 50 g uzené slaniny | Špek | 50 g |
| 1/2 1/2 větší cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 3/4 lžičky 3/4 lžičky mleté papriky | Paprika červená sušená | 0.75 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky (25 g) | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 40 g 40 g rajčatového protlaku (nebo 100 g kečupu) | Protlak rajčatový | 40 g |
| chilli pasta (podle chuti) | Chilli omáčka | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku (podle chuti) | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 špetka 1 špetka oregana | Oregano sušené | |
| 1 1 čerstvou papriku | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky octa | Ocet lihový | 2.5 ml |
| 1 špetku 1 špetku cukru | Cukr bílý | |
| oregano | Oregano sušené |