Marokánky

heli3 Kuchařka:

Doba přípravy: 40 min PT0H40M 40 kousků Cukroví , Pečené 8 názorů

Marokánky
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

1/8 l mléka
12 dkg vlašských ořechů - nalámat (pokud nejsou možno dát nesolené arašídy)
20 dkg kandovaného ovoce
7 dkg másla
7 dkg cukru
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Výše uvedené suroviny vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme 3 dkg hladké mouky, chvilku povařit a odstavit.

  2. Na vymaštěném a pomoučněném plechu si připravíme kulatým vykrajovátkem předlohu (jeden kruh vedle druhého) a do těchto pomyslných koleček tvarujeme směs.

  3. Sušíme v mírné troubě při 150°C. Zchladlé marokánky namáčíme zespodu v čokoládě, klademe na bílý papír, otáčené čokoládou nahoru, než zaschne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Marokánky

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Právě tyhle marokánky suším v troubě, i když - pro mě je to šílený pojem, protože si nedovedu představit, jak dlouho se to má sušit.. S těstem se pracovalo dobře, akorát se mi absolutně nepovedlo udělat těch zmiňovaných 40 kousků, já je mám všechny na jednom plechu, je jich 12, a to je nemám nijak velké. Ale to je jen detail. Tak snad se mi povedou :-)

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Dobrý den!:-K
    Prosím Vás, jak dlouho se to mělo sušit? (Alespoň orientačně) Praskla nám žárovka v troubě, takže v ní vidím kulový. :-D:-D

    Odpovědět

  • wendulla1 wendulla1

    Úúúžasný receptík :yes::yes::yes: Dělala jsem je během 2 týdnů už dvakrát, protože měly velký úspěch :-) Kdybych je před manželem neschovala, tak je můžu dělat potřetí... ;-) Jsou opravdu skvělé, všem doporučuji a dávám zasloužený bodík :yes: (dalal bych i víc, kdyby to šlo...:-( )

    Odpovědět

  • Alcakv Alcakv

    dělala jsem podobný recept s buráky a nezhořkly....nebála bych se jich

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Dnes mimořádně vánoce nevánoce, zkoušela jsem různé recepty, tento je jednoznačně nejlepší. Jen jsem tak dlouho nevařila - dala jsem do studeného mléka máslo, ořechy a 15dkg pytlík kand.ovoce - směs, ne jen kůra, míchala než se tuk rozpustil, přidala mouku a jen chvíli přejít var. Na plechu se rozmáčknout namočeným nožem, bezvadně drží tvar a neroztékají se jako jiné. Buráky bych nedoporučovala, mohly by zhořknout. Uloženo, jiné už nebudou:-K

    Odpovědět

  • Charlotte Charlotte(neregistrovaný)

    no to mam radost, ja se na ne zrovna chystam tak nevim jestli mam vubec zacinat :( napiste jak to dopadlo holky, diky;-)

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Ještě jsem se chtěla zeptat.. v porovnání s ostatními recepty na marokánky... není 1/8 mléka málo?? těsto se mi vůbec nerozteklo, ani při pečení, a odpadá mi všechno ovoce i ořechy...řekla bych že mi těsto už v hrnci bud zkaramelizovalo nebo nevím...;-(určitě se mi to nepřipálilo.. vařila jsem v tefláku, tak nevím.. zítra zkusím znovu.. mám na ně velkou chuť:-p

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Dobrý den, zkusila jsem letos tento recept na marokánky, protože svůj jsem někde založila a nemohu ho najít. Marokánky vypadají na obrázku stejnějak je dělávám. Bohužel se mi stalo něco podivného.. nachystala jsem si do teflonovéo hrnce všechny suroviny přesně navážené kromě ořechů a začala jsem je ohřívat, postupně jsem pak vsypala ořechy( ještě jsem narychlo dosypávala buráky, které mi rodina loupala), jinak vše podle receptu. Těsto mi ovšem ztmavlo, ještě dříve než jsem přidala mouku, ale i přesto jsem ji přidala a nechala povařit, pak vypla a ted peču.. ovšem nevím jak dlouho, protože na tmavém těstě nepoznám kdy je to dorůžova.. nevím kde se stala chyba.. a zda to bude jedlé:-/:-(

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo