Nutriční hodnoty (Vdolečky s povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 270 kJ / 3 172 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,50 g |
| Tuky | 102,17 g |
| – nasycené | 51,79 g |
| – nenasycené | 41,75 g |
| –– mononenasycené | 32,19 g |
| –– polynenasycené | 9,56 g |
| ––– omega 3 | 0,98 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 733 mg |
| Sodík | 411 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 427,55 g |
| – cukry | 70,55 g |
| ––– laktóza | 18,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 40 g 40 g moučkového cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 4 lžíce 4 lžíce rumu | Rum | 68 ml |
| 30 g 30 g tuku | Margarín | 30 g |
| olej (na smažení) | Olej řepkový | |
| švestková povidla | Povidla | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |