Nutriční hodnoty (Žampionová polévka s brokolicí, nivou a koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 133 kJ / 271 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,40 g |
| Tuky | 1,60 g |
| – nasycené | 0,22 g |
| – nenasycené | 1,05 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 0,65 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 15,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 35 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 41,15 g |
| – cukry | 6,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6-8 6-8 žampiónů | Žampion čerstvý | |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1/2 1/2 brokolice | Brokolice čerstvá | 250 g |
| kousek kousek Nivy | Niva 50% t. v s. | |
| 1 1 vrchovatá lžíce kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| zeleninový bujon | Bujón zeleninový |