Mraky

Suroviny

1/4 l vody
15 dkg sádla
15 dkg hladké mouky
6 vajec
1/2 l mléka
12 dkg hladké mouky
6 dkg moučkového cukru
vanilkový cukr
1 máslo
10 dkg moučkového cukru
trochu rumu
2 ledové kaštany
10 dkg 100% tuku

Postup přípravy receptu

  1. Vodu se sádlem dáme vařit, do vroucího vsypeme hladkou mouku a mícháme. Když se těsto odlepuje od hrnce a je vše spojeno, je hotové.

  2. Do studeného vmícháme vejce a umícháme na hladkou kaši.

  3. Rozdělíme na dvě poloviny a dáme na plech vymazaný sádlem, rovnoměrně potřeme, je to slabounká šlupička těsta.

  4. Dáme péct na 200 stupňů, troubu neotvíráme, aby vyskočily mráčky.

  5. Mezitím připravíme krém-mléko dáme vařit s hladkou moukou, necháme vychladit, přidáme cukry, máslo, rum a vyšleháme. Potřeme vychladlou placku, zakryjeme druhou plackou a polejeme polevou-kaštany s tukem rozehřejeme ve vodní lázni.

Poznámka od kuchařky

Nevím, jestli tady tento recept je, možná pod jiným názvem.

Komentáře k receptu Mraky

  • hosta hosta

    Olga Cermakova: má:-) - alespoň já to tak dělám;-)

    Odpovědět

  • Olga Cermakova Olga Cermakova(neregistrovaná)

    Nemá se plech nebo placka pocákat vodou??Než se dá péct?Kdysi mi to někdo poradil aby se tam nadělali ty hrboly,nebo radší mraky.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Mraky dělám léta a rodinná oslava se bez nich neobejde. Dávám 100% tuk a nebo klidně Heru (ze sádla jsem nezkoušela, ale zkusím). Do krému dávám více kaše z mouky, aby bylo víc krému. Cukru jen 7 dkg. Mraky postříkám rozpuštěnou čokoládou. Vždy je veliký úspěch! Moc dobrý dezert a je ho hodně i pro více gratulantů.
    :yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka (autorka receptu)

    Jana: Janičko v té době jsem začínala na pc a lomítka,která jsem udělala se prostě nezobrazila ,děkuji za upozornění je to napraveno ;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Vážně špatně vidím jen já??Opravdu jste dělali tento recept z 14litrů vody a 12litrů mléka je to už druhý recept .co je nečím opravdu zvláštní :-( a nebyla by to jediná připomínka ...opravdu mi nevadí taková maličkost,že si každý pomaže ,pokape nebo dochutí podle svého :-8...oblečení taky nenosíte jednotný.

    Odpovědět

  • jollka jollka (autorka receptu)

    10dkg cukru

    Odpovědět

  • Yveta Yveta(neregistrovaná)

    Dobrý večer,kolik toho cukru do náplně-je to nějaký divný....

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    Peču často, dávám na krém ještě ušlehanou šlehačku a polévám karamelovou polevou, jsou to jakoby větrníky na celý plech;-):-):yes:

    Odpovědět

  • AnieAnne AnieAnne

    Mraky miluju, ale čokoláda nahoru podle mě nepatří...

    Pupino: Tak tak, jen pocukrovat, a není nic lepšího :-p

    Odpovědět

  • Alcakv Alcakv

    Tento recept také dělám ,mám ho od tety, je vynikající , dávám bodík:-K:-K

    Odpovědět

  • jollka jollka (autorka receptu)

    Ano může se takhle udělat,nechte si chutnat:-p;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Je možné udělat si placky třeba den dopředu a až druhý den je promazat krémem?

    Odpovědět

  • socatko socatko

    Vyzkousim!

    Odpovědět

  • Kačaba Kačaba(neregistrovaná)

    Vyzkoušela jsem je a jsou výborný, moc doporučuji!!!! :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Pupino Pupino

    U nás se tomuto moučníku říkají TATRY. A vrch se jen pocukruje. Je výborný.:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: řezy mraky řezy na plech mraky moučník mraky mraky řezy dezert mraky koláč mraky recept na řezy mraky recept na moučník mraky mraky moučník buchta mraky recept mraky řezy moučníky a řezy recepty mraky dezert mraky recept mraky dezert buchta mraky recept recepty na rezy mraky cukroví mraky mraky koláč moucniky mraky mraky buchta