Citrónový koláč

perigrosa Kuchařka:

Moučníky , Ostatní, Řezy 3 názory

Přidat další fotografii
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

Těsto:
4 vejce
220 g cukru
vanilkový cukr
250 ml mléka
225 ml oleje
100 ml citronové šťávy
2 lžičky citronové kůry
400 g polohrubé mouky
prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 lžíce kakaa
Krém:
3 bílky
30 g krystalového cukru
1 lžíce džemu
1/2 lžičky kyseliny citronové
trochu potravinářské barvy
Na rozvar:
100 g krystalového cukru
trochu vody
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. CESTO: Vajcia vyšľaháme s cukrami. Pridáme mlieko, olej, citr. šťavu, citr. kôru, múku, prášok do pečiva a sódu bik.

  2. Polovicu cesta nalejeme na vymastený plech, 2. polovicu zmiešame s kakaom. Nalejeme ju na svetlé cesto.

  3. Pečieme 20 min pri 180°C - 200°C. Necháme vychladnúť.

  4. KRÉM: Rozvar - cukor zalejeme vodou tak, aby trochu zakrývala cukor. Za stáleho miešania prudko varíme, až kým sa hmota nezačne naťahovať, potom odstavíme.

  5. Do misky dáme bielky, cukor, džem, kyselinu citrónovú rozpustenú v trochu vode a trochu žltej farby.

  6. Ušľaháme sneh. Do snehu za stáleho šľahanie lejeme horúci rozvar.

  7. Po vyšľahaní natrieme na vychladnuté cesto a posypeme kakaom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Citrónový koláč

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo