Moučník HRK HRK

bundada Kuchařka:

Moučníky , Řezy 29 názorů

514

Suroviny

1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
2 plechovky mandarinek (malé)
1 trvanlivá šlehačka
l ztužovač smetany
l vanilkový pudink
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, olej , mléko a prášek do pečiva promícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme .

  2. Pečeme při 160 st. asi půl hodiny.

  3. Na vychladlý koláč dáme: Štávu z mandarinek, šlehačka, ztužovat a pudink - toto metličkou promícháme nebo dáme do uzavřené sklenic a několikrát s ní zahrkáme a a proto se tento koláč jmenuje HRK HRK a nakonec přidáme mandarinky a naneseme na upečenou buchtu.

  4. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovými bobečky. Výborný krém není hutný-nutno zkusit. Velice rychlý .

Poznámka

výborný

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 866 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moučník HRK HRK

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Recept jsem vyzkoušela a mohu potvrdit,že je velmi výborný.Doporučuji:yes:

    Odpovědět

  • Terka Terka(neregistrovaná)

    Zjistila jsem, že záleží i na mandarinkách. Doma jsme krém dělali vždycky z giana mandarinek, já dvakrát zkusila tesco mandarinky a nikdy mi to neztuhlo! Přestože Giana mandarinky váží 314g (mandarinky z toho 175g) a tesco mandarinky 312g (mandarinky opět 175g), tak to evidentně není pravda. Protože když jsem ten stejný postup po dvou nezdarech s tesco mandarinkami opakovala s giana mandarinkami, tak světe div se, krém mi ztuhnul. Takže i na to pozor. Evidentně v tesco mandarinkách je víc vody než píší.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Dnes se mi na poslední chvíli ohlásila návštěva a protože mne na tento krém upozornila předevčírem kamarádka emailem, tak jsem odběhla vedle koupit hotový korpus, takže jsem nepekla, ještě jsem dokoupila jen šlehačku, ostatní jsem doma měla a za chviličku byl moučník ke kávičce na stole :-) Moc prima!!! Koukla jsem na topky a on tu recept je, takže mohu s klidem dát bodík:yes::yes::yes:+13

    Odpovědět

  • saddova saddova

    Mám jí v troube, jen s kakaovym testem, sama to ale delam bez ovoce, nelibi se mi , jak je v tom pak rozhnacane, tak delam jen s tou stavou, ovoce pokladu navrch a zaleju zelatinou :)

    Odpovědět

  • Sandruše Sandruše(neregistrovaný)

    Buchtička výborná, hlavně ten korpus je naprosto senzační.. já ještě do toho krému přidala vaničku tvarohu a můžu říct že to je teda naprosto luxusní bašta.. doporučuju vyzkoušet.. :yes: :yes:

    Odpovědět

  • Mája Mája(neregistrovaná)

    markéta:souhlasím,také dávám zakysanou smetanu a nemá to chybu

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    danielle72:A místo vanilkového pudinku Olé jsem použila tu samou značku, ale kokosový. A je to fakt bomba.

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    I přes lehkou improvizaci (zjsitila jsem že to, co v lednici měla být smetana ke šlehání, je smetana na vaření), se podařilo. Dala jsem trochu míň šťávy z kompotu, nahoru nastrouhala Ledové kaštany a ještě vyhrála sázku. Přítel se totiž dušoval, že na noc si sladké nedá. A dal, dokonce dvakrát :-))
    Díky za bezva recept:yes:

    Odpovědět

  • markéta markéta(neregistrovaná)

    SUPER BUCHTA,pokud je krém tužší,smíchám ho but s kysanou smetanou,nebo do něj dám vanil.jogurt.Stou kys.smetanou nám krém chutná víc.:-K;-)

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.

    tak jsem ji zase konečně udělala a mohu přidat foto!V těchto parných dnech se hodí dokonale!!Doma této buchtě říkáme "hrc drc" :-D

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.

    tuto buchtu znám, je moc dobrá a osvěžující +10

    Odpovědět

  • Blansch Blansch

    Ahoj, také dělám a můžu potvrdit, že super.Jen můžu doporučit, před časem jsem objevila v Německu i jiné druhy nevařících pudinků pod názvem Paradies creme/jako stracciatella, citron,smetanový karamel /a také jsem odtestovala více ovoce, ale chce to opravdu takové co se rychle při hrkání rozmělní, tak kuchařinky, výborné jsou maliny v kompotu;-) Jinak samozřejmě dávám autorce :yes:

    Odpovědět

  • dagisiki dagisiki

    Taky jsem vyzkoušela,akorát že máme rádi kakaové těsto,tak jsem přidala dvě lžíčky kakaa a je to opravdu dobrota.Osvěžující a moc dobré.Bodík frčí:-K

    Odpovědět

  • PetraV PetraV

    S počáteční nedůvěrou ve ztuhnutí krému jsem vyzkoušela a bylo to výborné. Návštěvě chutnalo a zmizelo půl plechu. :-p +7

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Opět jsem se dneska přesvědčila, jak je tato dobrota nejen dobroučká (to víme dávno), ale i vděčná, když je doma koupený korpus a přijdou neohlášení hosté. Kdo mi přijel dneska gratulovat k svátku, dostal ke kafíčku "hrka" (ne vlka, je teploučko!):-D;-):-))

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo