Moučník HRK HRK

bundada Kuchařka: bundada

Moučníky , Řezy 29 názorů

Suroviny

1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
2 plechovky mandarinek (malé)
1 trvanlivá šlehačka
l ztužovač smetany
l vanilkový pudink
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, olej , mléko a prášek do pečiva promícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme .

  2. Pečeme při 160 st. asi půl hodiny.

  3. Na vychladlý koláč dáme: Štávu z mandarinek, šlehačka, ztužovat a pudink - toto metličkou promícháme nebo dáme do uzavřené sklenic a několikrát s ní zahrkáme a a proto se tento koláč jmenuje HRK HRK a nakonec přidáme mandarinky a naneseme na upečenou buchtu.

  4. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovými bobečky. Výborný krém není hutný-nutno zkusit. Velice rychlý .

Poznámka

výborný

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 062 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moučník HRK HRK

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Recept jsem vyzkoušela a mohu potvrdit,že je velmi výborný.Doporučuji:yes:

    Odpovědět

  • Terka Terka(neregistrovaná)

    Zjistila jsem, že záleží i na mandarinkách. Doma jsme krém dělali vždycky z giana mandarinek, já dvakrát zkusila tesco mandarinky a nikdy mi to neztuhlo! Přestože Giana mandarinky váží 314g (mandarinky z toho 175g) a tesco mandarinky 312g (mandarinky opět 175g), tak to evidentně není pravda. Protože když jsem ten stejný postup po dvou nezdarech s tesco mandarinkami opakovala s giana mandarinkami, tak světe div se, krém mi ztuhnul. Takže i na to pozor. Evidentně v tesco mandarinkách je víc vody než píší.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Dnes se mi na poslední chvíli ohlásila návštěva a protože mne na tento krém upozornila předevčírem kamarádka emailem, tak jsem odběhla vedle koupit hotový korpus, takže jsem nepekla, ještě jsem dokoupila jen šlehačku, ostatní jsem doma měla a za chviličku byl moučník ke kávičce na stole :-) Moc prima!!! Koukla jsem na topky a on tu recept je, takže mohu s klidem dát bodík:yes::yes::yes:+13

    Odpovědět

  • saddova saddova

    Mám jí v troube, jen s kakaovym testem, sama to ale delam bez ovoce, nelibi se mi , jak je v tom pak rozhnacane, tak delam jen s tou stavou, ovoce pokladu navrch a zaleju zelatinou :)

    Odpovědět

  • Sandruše Sandruše(neregistrovaný)

    Buchtička výborná, hlavně ten korpus je naprosto senzační.. já ještě do toho krému přidala vaničku tvarohu a můžu říct že to je teda naprosto luxusní bašta.. doporučuju vyzkoušet.. :yes: :yes:

    Odpovědět

  • Mája Mája(neregistrovaná)

    markéta:souhlasím,také dávám zakysanou smetanu a nemá to chybu

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    danielle72:A místo vanilkového pudinku Olé jsem použila tu samou značku, ale kokosový. A je to fakt bomba.

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    I přes lehkou improvizaci (zjsitila jsem že to, co v lednici měla být smetana ke šlehání, je smetana na vaření), se podařilo. Dala jsem trochu míň šťávy z kompotu, nahoru nastrouhala Ledové kaštany a ještě vyhrála sázku. Přítel se totiž dušoval, že na noc si sladké nedá. A dal, dokonce dvakrát :-))
    Díky za bezva recept:yes:

    Odpovědět

  • markéta markéta(neregistrovaná)

    SUPER BUCHTA,pokud je krém tužší,smíchám ho but s kysanou smetanou,nebo do něj dám vanil.jogurt.Stou kys.smetanou nám krém chutná víc.:-K;-)

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.

    tak jsem ji zase konečně udělala a mohu přidat foto!V těchto parných dnech se hodí dokonale!!Doma této buchtě říkáme "hrc drc" :-D

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.

    tuto buchtu znám, je moc dobrá a osvěžující +10

    Odpovědět

  • Blansch Blansch

    Ahoj, také dělám a můžu potvrdit, že super.Jen můžu doporučit, před časem jsem objevila v Německu i jiné druhy nevařících pudinků pod názvem Paradies creme/jako stracciatella, citron,smetanový karamel /a také jsem odtestovala více ovoce, ale chce to opravdu takové co se rychle při hrkání rozmělní, tak kuchařinky, výborné jsou maliny v kompotu;-) Jinak samozřejmě dávám autorce :yes:

    Odpovědět

  • dagisiki dagisiki

    Taky jsem vyzkoušela,akorát že máme rádi kakaové těsto,tak jsem přidala dvě lžíčky kakaa a je to opravdu dobrota.Osvěžující a moc dobré.Bodík frčí:-K

    Odpovědět

  • PetraV PetraV

    S počáteční nedůvěrou ve ztuhnutí krému jsem vyzkoušela a bylo to výborné. Návštěvě chutnalo a zmizelo půl plechu. :-p +7

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Opět jsem se dneska přesvědčila, jak je tato dobrota nejen dobroučká (to víme dávno), ale i vděčná, když je doma koupený korpus a přijdou neohlášení hosté. Kdo mi přijel dneska gratulovat k svátku, dostal ke kafíčku "hrka" (ne vlka, je teploučko!):-D;-):-))

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: moučník hrk hrk koláč hrk hrk moučník s mandarinkami hrk hrk hrk hrk hrk hrk krém hrk hrk koláč zákusek hrk hrk hrk hrk recepty hrk hrk dort hrk hrk moučník buchta hrk hrk dort hrk hrk moučník hrk-hrk recepty hrk hrk moucniky hrk hrk koláč hrk-hrk moučník hrk buchta s mandarinkami hrk hrk buchta dezert hrk hrk

Zapomněl/a jsem heslo