

Moučník HRK HRK
Suroviny
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 plechovky mandarinek (malé)
- 1 trvanlivá šlehačka
- l ztužovač smetany
- l vanilkový pudink
Postup přípravy receptu
Mouku, cukr, olej , mléko a prášek do pečiva promícháme, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme .
Pečeme při 160 st. asi půl hodiny.
Na vychladlý koláč dáme: Šťávu z mandarinek, šlehačka, ztužovat a pudink - toto metličkou promícháme nebo dáme do uzavřené sklenice a několikrát s ní zahrkáme a a proto se tento koláč jmenuje HRK HRK a nakonec přidáme mandarinky a naneseme na upečenou buchtu.
Ozdobíme nastrouhanou čokoládou nebo čokoládovými bobečky. Výborný krém, není hutný, nutno zkusit. Velice rychlý.
Poznámka od kuchařky
Výborný.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moučník HRK HRK
-
Recept jsem vyzkoušela a mohu potvrdit,že je velmi výborný.Doporučuji
-
Zjistila jsem, že záleží i na mandarinkách. Doma jsme krém dělali vždycky z giana mandarinek, já dvakrát zkusila tesco mandarinky a nikdy mi to neztuhlo! Přestože Giana mandarinky váží 314g (mandarinky z toho 175g) a tesco mandarinky 312g (mandarinky opět 175g), tak to evidentně není pravda. Protože když jsem ten stejný postup po dvou nezdarech s tesco mandarinkami opakovala s giana mandarinkami, tak světe div se, krém mi ztuhnul. Takže i na to pozor. Evidentně v tesco mandarinkách je víc vody než píší.
-
Dnes se mi na poslední chvíli ohlásila návštěva a protože mne na tento krém upozornila předevčírem kamarádka emailem, tak jsem odběhla vedle koupit hotový korpus, takže jsem nepekla, ještě jsem dokoupila jen šlehačku, ostatní jsem doma měla a za chviličku byl moučník ke kávičce na stole
Moc prima!!! Koukla jsem na topky a on tu recept je, takže mohu s klidem dát bodík
+13
-
Mám jí v troube, jen s kakaovym testem, sama to ale delam bez ovoce, nelibi se mi , jak je v tom pak rozhnacane, tak delam jen s tou stavou, ovoce pokladu navrch a zaleju zelatinou :)
-
Buchtička výborná, hlavně ten korpus je naprosto senzační.. já ještě do toho krému přidala vaničku tvarohu a můžu říct že to je teda naprosto luxusní bašta.. doporučuju vyzkoušet..
-
markéta:souhlasím,také dávám zakysanou smetanu a nemá to chybu
-
danielle72:A místo vanilkového pudinku Olé jsem použila tu samou značku, ale kokosový. A je to fakt bomba.
-
I přes lehkou improvizaci (zjsitila jsem že to, co v lednici měla být smetana ke šlehání, je smetana na vaření), se podařilo. Dala jsem trochu míň šťávy z kompotu, nahoru nastrouhala Ledové kaštany a ještě vyhrála sázku. Přítel se totiž dušoval, že na noc si sladké nedá. A dal, dokonce dvakrát
Díky za bezva recept -
SUPER BUCHTA,pokud je krém tužší,smíchám ho but s kysanou smetanou,nebo do něj dám vanil.jogurt.Stou kys.smetanou nám krém chutná víc.
-
tak jsem ji zase konečně udělala a mohu přidat foto!V těchto parných dnech se hodí dokonale!!Doma této buchtě říkáme "hrc drc"
-
tuto buchtu znám, je moc dobrá a osvěžující +10
-
Ahoj, také dělám a můžu potvrdit, že super.Jen můžu doporučit, před časem jsem objevila v Německu i jiné druhy nevařících pudinků pod názvem Paradies creme/jako stracciatella, citron,smetanový karamel /a také jsem odtestovala více ovoce, ale chce to opravdu takové co se rychle při hrkání rozmělní, tak kuchařinky, výborné jsou maliny v kompotu
Jinak samozřejmě dávám autorce
-
Taky jsem vyzkoušela,akorát že máme rádi kakaové těsto,tak jsem přidala dvě lžíčky kakaa a je to opravdu dobrota.Osvěžující a moc dobré.Bodík frčí
-
S počáteční nedůvěrou ve ztuhnutí krému jsem vyzkoušela a bylo to výborné. Návštěvě chutnalo a zmizelo půl plechu.
+7
-
Opět jsem se dneska přesvědčila, jak je tato dobrota nejen dobroučká (to víme dávno), ale i vděčná, když je doma koupený korpus a přijdou neohlášení hosté. Kdo mi přijel dneska gratulovat k svátku, dostal ke kafíčku "hrka" (ne vlka, je teploučko!)